søndag 14. juli 2013

Til nordspissen!

Den 14. og siste etappen av vår "Norge på langs"-tur er nå fullført, og vi er i mål etter fem og en halv opplevelsesrike måneder! Vi må nok bruke litt tid på å fordøye alle inntrykk, og på å forstå at vi har gått gjennom HELE NORGE!!! :)Her er en oppsummering av den siste etappen! Fra Olderfjord fortsatte vi langs E1-ruta nordover på Porsangerhalvøya, og kunne nyte flott utsikt til fjell og fjorder uten myggnett foran ansiktet! Det vi hadde hørt om at det var mindre mygg nærmere kysten stemte altså. Godt!!! Men, noe av "æren" for myggfrie dager må nok også tilegnes været. Mye vind og regn preget innspurten. På de mest utsatte stedene måtte vi virkelig anstrenge oss for å klare å gå i riktig retning, og vi har løfta noen kilo stein for å være sikre på at teltet skulle bli stående hele natta. Friskt altså! :)

Vannhenting i nydelig kveldslys
Godt påkledd i vinden!


Så langt nord går ikke tregrensa mange meter over havet, men det var overraskende frodig og grønt både på Porsangerhalvøya og helt ute på Magerøya. Hit flyttes reinsdyr for sommerbeiting, og vi forstår at det er verdt arbeidet. Vi fikk vite at reinsdyra kjøres ut på Magerøya, mens de på høsten har spist seg sterke nok til å svømme tilbake til fastlandet - både voksne dyr og kalver! Imponerende!

Flott utsikt til fjord og fjell - og god merking med røde T'er på Porsangerhalvøya


For å komme ut på Magerøya må man gjennom en 7 km undersjøisk tunnell, og vi var spent på hvordan det ville være å gå gjennom den. Heldigvis var tunnellen godt opplyst, og det var et lite fortau på siden som gjorde turen bedre enn fryktet. Men - ingen tvil om at vi trives best ute i frisk luft!
De siste dagene ble preget av forventninger til det å komme fram (vi gleda oss ja!), mimring tilbake til alt det fine vi har opplevd, hyggelige møter med andre på vei til Norkapp og heia-rop og fra venner og kjente. God stemning, og kilometerene gikk lett! :) 

Turens aller siste teltplass. Med utsikt til Nordkapp-platået!

Fredagen ble den store "finaledagen"! Vi startet med å gå ut til Knivskjelodden, som ligger ca 1,5 km lenger nord enn Nordkapp-platået. Der ute møtte vi havet, bokstavelig talt. Frisk vind og store dønninger slo inn mot oss. Flere nysgjerrige seler, og en hval, gjorde det til en eksotisk og flott opplevelse!

Dårlig sikt...

På vei opp bakken mot Nordkapp blei det tett tåke, og helt oppe på platået måtte vi bruke kompasset for å finne retningen til selve monumentet :) Men tåka spilte ingen rolle når vi blei tatt i mot av Daniel med blomster, konfekt og champagne, og kunne omfavne hverandre og si TAKK FOR TUREN! 
En fantastisk god følelse! :)

HURRA!!!


2 kommentarer:

 1. Stor grattis til dere begge to!
  Vi er imponerte og dere har stor respekt for måten dette prosjektet er planlagt - og ikke minst gjennomført på!
  Dere har levd ut en drøm, høstet erfaringer og støttet en viktig sak!
  All ære til dere!
  Hilsen Marit og Carl Henrik

  SvarSlett
 2. Bravo girls!
  Dere r supre. tøft fysisk sikkert, men det mentale v å gjennomføre dette r jo kjeæmpemessig. et minne for livet, og en seier dere tar med dere hele livet. godt å ha med på livets vei
  gunnar krogsveen

  SvarSlett