lørdag 6. juli 2013

Havet i sikte!

Igår såg vi havet på norrsidan av Norge før førsta gången under denna turen, det var rørande! Wow har vi gått så långt.. kom det upp før oss.

Nu har vi vilodag i Olderfjord. Från Masi och hit har vi fortsatt att bråttats med myggen, sån tur ær har antalet succesivt minskats. Finnmarksvidda och starten av Porsangerhalvøn (dær vi nu gått den senaste etappen) har førutom mygg också bjudit på fin vandringsterræng, vacker utsikt øver ett harmoniskt kuperat landskap och sjøar och en nyligen (!) øppnad vandringsled, E1, som vi følgt under større delen av etappen. Det festliga var att vi till och med fick træffa de som mærkte leden. Av en slump kom de till precis samma plats som vi var på, de skulle mærka færdigt leden i Finnmark under 5 dagar. Tack vare detta fick vi trevligt turfølge under en dag och vi blev glada att ha fått socialisera med andra ænn oss två. De har gjort ett otroligt bra jobb med att markera leden med många, många stenrøsen/ varden. Fint att det finns sådana mænniskor!

Nu tror vi att vi bara har ca en vecka kvar på denna turen. Konstigt men sant. Mot Knivskjelodden och Nordkapp!!!

3 kommentarer:

 1. Häftigt! Vi kommer att stå där uppe på Knivskjelodden (mentalt alltså) och gratulera er efter en enastående tur(både geografiskt och mentalt kan jag tänka) Klem och sug nu på den goda karamellen de dagar som är kvar! /Ola

  SvarSlett
 2. Ja, tjejer det är bara att göra Hi-Five för er. Ni har gjort en fantastisk bedrift och stått emot naturens alla utmaningar i 165 dagar. Det började med 30 kg på ryggen tills skidor och pulkor fick ta vid. Sen kom djup lössnö, snöstormar och kyla bortom termometerns -30 gradersskala. Det övergick så småningom i ”vattenskidor” på smältvattenfyllda isar och rutten snö. Sommarens snabba intåg krävde revidering av planerad rutt och landsvägsvandring istället för skidåkning i Padjelanta och Kebnekaise medan vårfloden dränkte fjälldalarna. Men ni gav er åter in i fjällvärden vid Riksgränsen och utmanade Finnmarkens berömda myggsvärmar och vadade alla älvar utan missöden. Nu har ni bara 25 km kvar av de totalt 2658 km som den här Norge på langs färden blir enligt kartan. Men då har vi inte räknat med alla de kilometrar extra som ni klättrat upp och ner i höjdled under dessa månader.
  Klättrat uppåt har också er Aktiv mot kreft-insamling gjort, och ni har faktiskt uppnått målet om 15 kr/km. Jättegrattis till den stora framgången.
  Slutligen får vi inte glömma er hemmacoach som sett till att matsändningarna landat på rätt ställe och tagit hand om mycket runt omkring. Så ett stort grattis också till Daniels insats för hela den här färden. Han får också vara mottagningskommittee för oss härifrån Knivsta och göra dubbla Hi-Fives från oss.
  Stor kram på er Maria och Ane!
  Gunnel och Lars

  SvarSlett
 3. Heja heja heja!!!
  Linda & Jonatan

  SvarSlett