tirsdag 23. april 2013

Våren kommer med stormsteg..

Nu har vi kommit fram till Røyrvik, vid foten av Børgefjell. Sedan sist har vi gått i många fina fjæll-områden. Vi hade inte några direkta førvæntningar infør denna etappen, men den visade sig innehålla många fina vyer. Inte minst de svenska Skæckerfjællen, de var fantastiskt vackra sett från Norge. Det blev en hel del Sverige på denna etappen, mycket på grund av møjlighet till scoterspår, då føret var tungt.  Etappen børjade med kallt och klart væder och mycket sol. Så har det succesivt blivit varmare och regnet och snøsmæltningen har kommit :/

Från Nordli och ca halvvægs till Røyrvik gick vi længs vægen på brøytekanterna. Det var en ny och slitig upplevelse, många pulk-lyft blev det :). Det blev mindre jobbigt tack vare Harald från Tromsø som gick med oss i fyra dagar. Tack før all lyfthjælp :) Sedan fick vi en fin beløning med fint føre och væder på sjøn Limingen.

Vi har møtt massa hjælpsamma och trevliga mænniskor på sistone: fått goda tips om vægen videre, blivit erbjudna nyuppkørda scoterspår och pulkskjuts då føret inte varit pulkvænligt. Tack før all hjælp!

Imorgon børjar vi gå mot Børgefjæll, det blir spænnande att få se dem. Mot norr!

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Hoppas att våren dröjer ett tag uppe hos er. Ni får kanske åka på nätterna?! Klem Ola

  SvarSlett
 2. Det var bare hyggelig å være støttepesonell :-) Dere er skikkelig tøffe, for jeg kjenner de fire dagene i kroppen fortsatt ;-)
  God tur videre nordover!

  Harald

  SvarSlett
 3. God tur videre i vårt vakre fylke :) Hilsen Guro

  SvarSlett