fredag 28. juni 2013

Nordligste fylke nådd!

Stein, regn, mygg og knott. Det har vi opplevd i betydelig større mengder nå enn på noen tidligere etapper! Steinura blei vi heldigvis ferdige med etter at vi kryssa grensa fra Finland til Norge igjen. Og på grunn av at mygg og knott ikke liker å dusje har vi i grunnen satt pris på regnet! :) For mygg og knott har vi møtt nok av. Det er visst mer enn vanlig, sier de her... Vi prøver å tenke at det er spennende å oppleve den beryktede Finnmarksmyggen skikkelig, men innrømmer vel lett at neste tur til Finnmark skal legges til seinsommeren :)

Flere turer hit frister så absolutt, for fra Reisa nasjonalpark (som ligger i Troms) og nordover til Masi hvor vi er nå har vi gått i et flott viddelandskap. Slake fjellformasjoner, tøffe canyoner, store innsjøer, fint fargespill og panoramautsikt. Vi har gått mye langs kjørespor som brukes i forbindelse med reindrift, men nesten ikke sett folk og dermed følt at vi virkelig har vært langt ute i villmarka disse 9 dagene.

På grunn av relativt mye insekter har vi måttet endre litt på rutinene. Vi leter ikke lenger etter pauseplasser i le, men setter oss heller på en haug med vind. Det samme gjelder ved dobesøk... :) Ved bading på kvelden er det om å gjøre å bevege seg så mye at mygg/knott ikle rekker å sette seg, så det har blitt noen løpeturer i vannkanten :)

Igjen føler vi oss utrolig heldige med føret i fjellet. Det er stort sett tørt og fint å gå, og elvene virker å ha normalisert seg etter snøsmeltingen. Vi har måttet vade med vann til godt opp på låra en gang, men med god "tørketemperatur" i lufta  gikk det bra.

Nå har vi hatt en god hviledag i Masi, med fokus på avkobling og spising :) Vi har nemlig fått overnatte i nabohuset til Nærbutikken, og nytt godt av mat av alle slag! Kjøpmann Ove har vært både hjelpsom og gjestfri, og dette er absolutt en plass vi svinger innom neste gang vi kommer forbi!

Nå går turen nordover forbi Iesjavri og inn på den nyåpna turstien "E1", som går hele veien fra Sicilia til Nordkapp! Neste, og aller siste, depotstopp blir i Olderfjord. Deretter er det bare innspurten igjen... Vi kjenner på oss at turen nærmer seg slutten nå, med en blanding av glede og vemod. Heldigvis har vi fortsatt minst et par uker igjen av eventyret! :)


Flott utsikt til sjøen Carajavri
Vårt første ordentlige bål blei ved Raisjavri. Bra mot mygg og for tørking av sko!
Mygghatt er et must!
Godt humør innafor nettet! :)
Vidder så langt øyet rekker!
Nydelig kveldslys ved Mihkaljavri. Foran i bildet: mygg :)
Telting ved Mihkaljavri siste natt før Masi
2 kommentarer:

 1. Nå er dere skikkelig innpå VIDDA! Ser dere har vært en "smule" plaget av mygg. Det minner meg på en tur jeg hadde inne på Molisjok v Jiesajavre. Der spurte jeg Klemet Eriksen (oppsitteren) om hvordan det var der inne når det var mye mygg. "Joda"- sa Klemet;"først kommer det en mugg. Så kommer to mugg. Og så kommer det mange mugg, og da kan ikke du være der..." Hold ut Girls, nesten myggfrie områder venter ute ved kysten!
  Hilsen Gunnar Krosveen

  SvarSlett
 2. KJEMPEHEIA DERE TO!!!
  nÅ SER JEG DERE STRAKS ER PÅ NORDKAPP. DERE ER HELT FENOMENALE. KJEMPEINNSATS LIGGER BAK. BURDE HA VÆRT DER Å TATT DERE IMOT, MEN JEG ER DER I TANKENE.
  WELL DONE!!!

  GUNNAR KROGSVEEN

  SvarSlett