søndag 2. juni 2013

Sommer og sol langs E6!

I strålende sommervær startet vi fra Sulitjelma 19.mai, med omtrent 30 mil på asfalt foran oss. Verken vi eller beina har satt spesielt stor pris på asfalten, men med stadig nye varmerekorder, utsikt til flott nordnorsk natur og utrolig mange snille og hjelpsomme folk langs veien har dagene langs E6 slett ikke vært så verst!

På forhånd var vi nok mest spent på hvordan det ville være å gå gjennom alle tunnellene nord for Fauske. Utstyrt med refleksvester og hodelykt foran og bak kom vi oss trygt gjennom, men akkurat den delen av turen er ikke noe vi vil anbefale.

Sydentemperatur i lufta og isfrie (i allefall nesten..) vann gjorde det enkelt å starte badesesongen på denne etappen. Godt å få vaska av seg veistøvet om kvelden, og både ferskt og salt vann er testa! Vi har også flytta kokkelering og spising ut nå. Med finvær og sola synlig nesten hele døgnet har vi nytt mange fine kvelder og morgener ute.

Fra Innhavet på Hamarøy tok turen en ny vri. For å gi gnagsår-føttene litt hvile fikk Ane leid en sykkel på Hamarøy hotell, som kunne sykles helt til Narvik! Med god hjelp fra diverse snille folk ordna det seg med alt nødvendig utstyr for sykling med mye pakning, og Ane kunne smilende suse avgårde mot Narvik! Maria fortsatte til fots og kom dermed et par dager senere, og Anes bein fikk litt ekstra hvile.

På denne etappen har vi vært kjempeheldige og fått både gratis overnatting, frokost og bidrag til Aktiv mot Kreft langs veien. De siste fire nettene har vi fått bo gratis i ei hytte på Narvik Camping! Veldig snilt! Tusen takk også til alle som har hjulpet med transport av utstyr, servering og gode råd!

I morgen gjenstår litt utstyrsfiksing og organisering av matforsyninger i indre Troms, før vi tar fatt på etappe nr 11! Det blir noen mil til langs vei før vi igjen "inntar fjellet" - med håp om greie fottur-forhold!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar