tirsdag 7. mai 2013

Passert halvveis og 100 dager på tur!

Etappe åtte er fullført, og vi har passert halvveis av den totale distansen! Det er godt å se at kilometerne går unna, samtidig som det er veldig fint å ha mange turdager igjen å glede seg til! :)

Fra Røyrvik gikk vi til fots på bar vei opp til Namsvatnet, og var så heldige å få pulkene kjørt samme distansen. Gjennom Børgefjell var været bra, og vi hadde flott utsikt til områdets høyeste topp Kvigtinden i flere dager. Hadde egentlig tenkt å følge vei gjennom Hattfjelldal opp til røssvatnet, men takket være gode tips fulgte vi i steden en skuterløype nesten helt til røssvatnet. Flere høydemeter opp og ned, men mye mer fine fjell og nesten ikke "grøftekant-gåing". Men lavt nede i dalene hadde våren kommet og mye av snøen forsvunnet. Et sted brukte vi fire timer på å renske 500 m brøytekant for stein. Da var gleden stor når vi fikk traktorskyss til pulkene forbi resten av den bare skogsveien, som viste seg å være 3 km lang... Takk!

Bolleservering på Tverrelvnes har vi allerede fortalt om. Gode boller som alle Norge på langsere får servert!  Takket være hjelp med pulkeme opp de første høydemeterene fra Tverrelvnes kom vi oss helt til kruttvasshytta før snøstormen kom. Fjellene i Hattfjelldal hadde vi ikke hørt mye om før, men de var imponerende flotte også nord for børgefjell! Anbefales!

Over fjellet mot Røssvatnet og videre innover Spjeltfjelldalen hadde vi utrolig fin utsikt mot Okstindan. Været var strålende og føret relativt bra! Siste natta før depotstopp teltet vi ved foten av Oksskolten, høyeste toppen i Nord-Norge med sine 1916 meter! Flott!

Nå har vi hatt to netter på Umbukta fjellstue. Her har vi blitt tatt veldig godt vare på, med god mat og hvile, og hjelp til diverse reparasjoner (bl.a. festing av løse bindinger). Skal man på tur i Rana kommune kan vi absolutt anbefale en stopp her. Stor takk til for all hjelp!

Nå går vi videre nordover over Saltfjellet. Håper å rekke fram til sulitjelma før 17.mai! Ute er det litt regn i dag, men vi har sett litt blå himmel og :)

Takk til alle som har hjulpet oss på veien, til alle som følger med oss, og ikke minst til alle som har bidratt med støtte til Aktiv mot Kreft! :)

1 kommentar:

  1. Rebecca Hetland7. mai 2013 kl. 11:26

    Godt å få en rapport fra dere! Høres ut som dere har det bra :) Til og med grøfter og grus høres fantastisk ut her fra min faste plass på lesesalen... 1 uke til eksamen!

    God tur videre - og velkommen til nord-Norge!

    klem fra Rebecca

    SvarSlett